Ohjeita ja tietoa

Uuden verkkosivun lisääminen

- Pääset seuraamaan sivustosi kävijöitä painamalla oikeasta yläkulmasta "Uusi verkkosivusto"

Ohjekuva

- Anna domain jota haluat Hepen seuraavan. muista antaa koko url muodossa https://verkkosivustonnimi.fi

Ohjekuva

- Kopioi annettu koodinpätkä verkosivustosi lähdekoodin head- tai body osioon. Paina lopuksi tallenna-nappulaa

Ohjekuva

- Homma on valmis ja Hepe alkaa samantien seurata sivustosi tapahtumia ja kävijämääriä.

Tässä vielä tarkat tiedot jokaisesta kohdasta domainin lisäyksessä:
- URL: Mitä domainia Hepe rupeaa tarkkailemaan. Muista antaa koko url muodossa https://verkkosivustonnimi.fi
- Yksityisyys: Valitse ovatko tilastot yksityisiä, julkisia vai salasanalla suojattuja. Jos haluat jakaa julkisia tai salasanalla suojattua näkymääsi on linkki muotoa: https://hallinta.hepe.fi/verkkosivustonnimi.fi
- Ilmoitukset: Valitse haluatko sähköpostiisi säännölliset sähköpostiraportit. Ne tulevat tällä hetkellä kerran kuukaudessa joka kuukauden ensimmäinen päivä. Olemme lisäämässä myös viikkoraportin.
- Poista IP-osoitteet: Voit lisätä tietyt IP-osoitteet, että niitä ei oteta tilastoissa huomioon ollenkaan
- Poista URL-parametrit: Voit myös rajata tietyt url-parametrit, niin että ne eivät näy erikseen, mutta lisäävät kuitenkin katselumäärää sillä sivulla. Eli esimerkiksi https://verkkosivustonnimi.fi?testiparametri=1, niin kirjoita "Poista URL-parametrit"-kohtaan testiparametri ja tällöin nämä sivulataukset kirjautuvat sille sivulle ilman parametria.
- Poista botit: Kun tämä asetus on päällä, bottien kuten Googlen, Bingin tai Yahoon käyntejä sivuilla ei huomioida katselukerroissa tai kävijöissä
- Koodi: Lisää annettu koodi sivustollesi head- tai body-osioon. Koodi toimii mihin tahansa kohtaan koodissa lisättynä, mutta suosittelemme joko headin loppuosaan tai bodyn loppuosaan.

Miten lisään Hepen koodinpätkän sivujeni?

Ensin pitää tietää hallinnoitko itse sivustoasi vai esimerkiksi joku web-kehittäjä, mainostoimisto tai vastaava ulkopuolinen taho. Jos joku ulkopuolinen hallitsee sivuja, lähetä koodi heille ja pyydä heitä lisäämään koodinpätkä lähdekoodin head tai body osioon. Jos itse hallitset sivuja ja ne ovat tehty esimerkiksi Wordpressille helpoin tapa on ladata Wordpressiin lisäosa, joka laittaa koodinpätkän oikeaan kohtaan. Näitä on lukuisia erilaisia olemassa, yksi hyvä on esimerkiksi Head & Footer Code-niminen lisäosa.

Jos sinulla on suora pääsy sivuston lähdekoodin tässä on esimerkki miltä sivuston lähdekoodi yksinkertaisuudessaan kaikki ylimääräinen karsittuna näyttää. Katso alta kohdat mihin voi koodinpätkämme asettaa:

Jos näistä ei ollut apua, lähetä meille sähköpostia ja kerro millä pohjalla sivusi ovat tehty, niin autamme koodin asennuksessa.

Tietoa yleiskatsaus-sivun näkymästä ja termeistä kuten kävijät, sivulataukset ja viittaukset

Ohjekuva

Kerromme tässä järjestyksessä mitä jokaisella termillä tarkoitetaan:
- Kävijät: Kävijä on kokonaan uusi sivustollasi kävijä, joka ei ole sen päivän aikana vielä käynyt sivuillasi. Eli tämä on sivulataus suoraan sivulle tultaessa tai esimerkiksi tulo hakukoneesta.
- Sivulataus: Kun yllä oleva kävijä selailee sivustosi sivuja se lisää sivulatausten määrää. Eli termillä tarkoitetaan yksittäisen minkä tahansa sivun latautumista
- Prosenttiluvut kävijöiden ja sivulatausten yhteydessä: Näillä verrataan nykyisen jakson prosentuaalista määrää edelliseen jaksoon. Esimerkiksi jos olet valinnut näkymäksi tämän päivän, verrataan prosenteissa eiliseen. Jos olet valinnut tämän viikon, verrataan prosenteissa aikaisempaan viikkoon ja niin edelleen. Eli lukema kertoo kuinka paljon enemmän tai vähemmän kävijöitä ja sivulatauksia on vertailuaikaan nähden.
- Sivut: Sivut näyttää suosituimmassa järjestyksessä sivulataukset sivua kohden.
- Viittaukset: Viittaukset näyttää mistä sivuillesi tultiin. Esimerkiksi, kun viittauksissa näkyy Google, on kävijä tullut Googlen hakukoneen kautta. Viittauksissa ei kuitenkaan näy jos kävijä on suoraan kirjoittanut sivustosi domainin selaimeen.
- Maat: Näyttää mistä maasta kävijät ovat tuleet suosituimmassa järjestyksessä
- Selaimet: Näyttää mikä selain kävijällä on käytössä suosituimmassa järjestyksessä
- Käyttöjärjestelmät: Näyttää mikä käyttöjärjestelmä kävijöillä on suosituimmassa järjestyksessä
- Tapahtumat: Tähän listautuvat tapahtumat dynaamisista sivuston osista, joita voit tehdä. Lue lisää alhaalta.

Miten seuraan ja luon tapahtumia?

Voit luoda sivuston dynaamisista osioista tapahtumia eli esimerkiksi, kun kävijä painaa tiettyä nappia sivulla, lisää tuotteen ostoskoriin tai tekee tilauksen. Tässä on oikeastaan luovuus rajana. Käyttöönotto vaatii pääsyä koodin lisäämiselle sivustolle.

Tapahtumia seurataan käyttämällä JavaScript-toimintoa hepe.track().

hepe.track()-toiminnon objektin on sisällettävä avain, jonka nimi on name.

Lisäksi voidaan sisällyttää value- ja unit-avaimia seurattaviksi.

Esimerkiksi:
hepe.track({name: 'Nappia X painettu'})
hepe.track({name: 'Maksu', value: 10, unit: 'EUR'})


Yksinkertainen käytännön esimerkki:
Sivustolla on nappula määritetty html-osioon ja erillinen script-osio, jossa tieto nappulan painamisesta lähetetään.