Miksi valita Hepen web-analytiikka?

Google Analytics

Ongelma

Käyttämällä ilmaisia ​​ohjelmistoja kuten Google Analyticsia verkkosivustojen omistajat antavat Googlelle vapaasti kaikki tiedot verkkosivustonsa kävijöistä. Nämä kävijät voidaan verrata muiden verkkosivustojen tietoihin, jolloin Googlen mainosverkosto pystyy keräämään jokaisesta meistä erittäin paljon yksityiskohtaista tietoa.

Pohjimmiltaan kyse on siitä, että Google Analyticsin avulla verkkosivuston omistajat saavat ilmaisen web-analytiikan, mutta vastikkeena luovuttavat kävijöidensä henkilötiedot eteenpäin. Rehellisesti sanottuna se ei tunnu reilulta tai eettiseltä kaupalta.

Saatat ajatella, että digitaalisella yksityisyydellä ei ole väliä, koska sinulla ei ole mitään salattavaa. Näin ajattelevat monet kuuliaiset ihmiset, joiden mielestä on turhaa välittää yksityisyysasioista. Ongelmana on, että tämä päättely on vaarallinen ja osoittaa tietämättömyyttä.

Yksi syy miksi digitaalisella yksityisyydellä on merkitystä on, että kaikki kerätyt tiedot on mahdollista hakkeroida tai vuotaa tulevaisuudessa. Näitä tietoja voidaan käyttää esimerkiksi kiristyksiin tai kiusantekoon. Wikipediassa on erittäin pitkä lista tietomurroista, joita tapahtuu lähes päivittäin eikä Suomessa tapahtuneesta Vastaamon tietomurrostakaan ole kovin pitkä aika.

Lisäksi mielestämme jättikokoisten teknologiayritysten ei pitäisi kaupallistaa ja myydä henkilökohtaisia tietojasi. Nämä yritykset ottavat kaikki kiinnostuksen kohteesi, mieltymyksesi sekä selaushistoriasi ja pystyvät algoritmien avulla muodostamaan tarkan kuvan siitä millainen olet, jonka jälkeen ne myyvät nämä henkilökohtaiset tietosi eteenpäin.

Ne seuraavat sinua internetissä ja pitävät kirjaa tekemisistäsi ja käyvät sitten tätä tietoa myydäkseen sinulle asioita tai manipuloidakseen käyttäytymistäsi. Käyttämällä Hepeä teet verkkosivustostasi turvallisen myös kävijöillesi, koska tällöin jokaista heidän liikettään ei päästä seuraamaan.

Yksityisyys ja sananvapaus ovat saman kolikon kaksi puolta. Historiaa tuntevat ihmiset pystyvät myös varmasti päättelemään mihin yksityisyyden kaventuminen ja siitä seuraava sananvapauden vähentyminen voivat pahimmillaan johtaa.

Hyvää päivänjatkoa
Analytiikkakoodin esto

Datan eheys

Useimmat selaimet ja laajennukset estävät Google Analyticsin

Tiesitkö, että useat selaimet ja monet laajennukset estävät Google Analyticsin täysin?

Omasta tietoturvasta ja yksityisyydestä huolehtiminen lisääntyy jatkuvasti ja voisi puhua jopa kasvavasta trendistä. Jatkuvasti yhä useammat käyttävät selaimia ja laajennuksia, jotka estävät seurantakoodit kuten Google Analyticsin sivuvierailun yhteydessä. Nykyään valtava määrä ihmisiä käyttää mainostenesto-ohjelmia (maailmanlaajuisesti 37%). Esimerkiksi miljoonien käytössä oleva uBlock Origin lisäosa tai yksityisyyteen painottuvat selaimet kuten Brave ja Bromite estävät jo Google Analyticsin oletuksena sekä Firefoxissa on myös vastaava toiminto, joka on jo yleisesti käytössä.

Jos suuri määrä yllä olevien ohjelmien käyttäjistä vierailee sivustollasi ja käytät Google Analyticsiä kävijäseurantaan, et näe mitään tietoja heistä ja heidän vierailustaan. Tämä on tietysti hienoa heidän yksityisyytensä kannalta, mutta kävijätietosi jäävät puuttelliseksi. On vaikea tehdä liiketoimintaan liittyviä päätöksiä, kun käytössäsi oleva analytiikkatieto on erittäin epätarkkaa.

Ratkaisu ongelmaan

Miksi valita Hepen analytiikka?

Monimutkaisten ja paisuvien järjestelmien kuten Google Analyticsin käyttö ei ole nykyään enää helpoimmasta päästä tavalliselle käyttäjälle. Sen käyttö vaatii rahaa tai paljon aikaa - usein molempia.

Järjestelmien kehittäjät eivät yleensä välitä suuresti, jos järjestelmästä tulee monimutkainen, koska hinnan käytöstä ja opettelusta maksaa joku muu kuin kehittäjä itse. Monimutkaisuus aiheuttaa myös yleensä ikäviä virheitä, se ylikuormittaa ihmisiä ja kapasiteetti heikkenee, mikä johtaa vielä suurempaan kuormitukseen.

Toisin on Hepen suhteen, jos osaa käyttää Wordia tai Exceliä osaa käyttää Hepeä.

Meidän koodia eivät myöskään lisäosat tai yksityisyyteen painnottuvat selaimet estä. Me emme seuraa kävijää, joten näillä ohjelmilla ei ole mitään syytä estää meidän koodia toimimasta. Datan laatu on siis huomattavasti parempaa kuin esimerkiksi Google Analyticsiä käytettäessä.

Suuri etu on myös, että sinun ei tarvitse häiritä kävijöitäsi ärsyttävillä evästeilmotuksilla sekä suojaat aidosti heidän yksityisyyttään.

Luotettava analytiikka
Aloita ilmainen kokeilu Tutustu Hepen ominaisuuksiin
2